DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ KAPSAMINDA MASAL ANLATILIĞI İLE ETKİNLİKLERİMİZ DEVAM EDİYOR

Masallar, olağanüstü varlıkların başından geçen olağanüstü olayların yer ve zaman belirtilmeden anlatıldığı öykülerdir; değerli sanat, eğitim ve öğretim araçlarıdır. Masalların olumlu etkilerini şöyle sıralayabilirim:

·         Masallar anlatan ile dinleyen arasında kurulan ilişkiyi kuvvetlendirir.

·         İlişkiler arasında bağ kurmaya çalışan küçük yaş çocuklarının soyut düşünme becerilerinin gelişmesine katkı sağlar.

·         Sebep-sonuç ilişkisine dair pratik olanağı sunar.

·         Okuma sevgisi ve okuma alışkanlığı kazanılması için iyi bir başlangıçtır.

·         Anadil gelişimine önemli düzeyde katkı sağlar.

·         Hayal gücünün gelişmesine yarar.

·         Yaşama dair öfkenin boşaltılabileceği; olumsuz duyguların yansıtılabileceği objeleri barındırır (cadı, kötü adamlar, vb).

Çocukların kazanmasını umut ettiğimiz alışkanlık ‘okuma’ alışkanlığıdır. Okuma alışkanlığı ve davranışı; entelektüel kazanımın haricinde çocukların dil, duygusal ve bilişsel gelişimlerine dair ciddi katkı ve hatta iyileştirici etkiye sahiptir. Birçok masalda biliyoruz ki kötüler, iyiler, doğrular, yanlışlar vardır, ancak hep mutlu sonla biterler. İşte asıl iyileştirici etki küçük yaş çocuğu için buradan geçer, ‘Ve hep mutlu yaşadılar…..’ o zaman der küçük çocuk ve aslında şöyle düşünür; ‘Ve hep mutlu yaşayacağız……’

Tüm bu faydalarını göz önünde bulundurarak masal anlatıcığı alanında uzmanlaşmış ve bu alanda çalışan uzmanlarla (2 ayrı uzmanla 2 ayrı günde )etkinlik planladık. Masal etkinliğine çocuklarımızın gerekli katılımı sağlaması  çok önemlidir.

1.   Etkinlik Tarihi

Erol Baykuş(Masal Anlatıcı)

18/01/2024 Perşembe

Sabahçılar Saat:   11:30

Öğlenciler Saat :   13:15

  2.Etkinlik Tarihi

Reyhan Conte (Masal anlatıcı)

09/02/2024 Cuma

Sabahçılar :  11:30

Öğlenciler :    14:30


11-01-202411-01-2024



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 0  kişi beğendi